Klik hier indien de nieuwsbrief niet goed leesbaar is.
Uitnodiging ouderavond klas 3 Pax vmbo  

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Pax vmbo, leerjaar 3.

 

Datum: 23 augustus 2019
Betreft: Ouderavond leerjaar 3 Pax vmbo
Ref.     : ROU/SvK/U19-217     (8.3.02)

 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Op woensdag 18 september wordt er een ouderavond gehouden voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3. Deze ouderavond wordt voor een deel ingezet met voorlichting over de buitenlandse reis.

In het tweede leerjaar heeft uw zoon/dochter een keuze gemaakt voor een buitenlandse reis die dit schooljaar (2019-2020) plaatsvindt. De reis wordt gemaakt in week 41 (7 t/m 11 oktober 2019). Onder aan deze mail vindt u een korte omschrijving van de reis die uw zoon of dochter heeft gekozen.

Op de ouderavond wordt ingegaan op het reisprogramma, het vervoer, het verblijf en een aantal andere zaken zoals reisbescheiden, bereikbaarheid met thuis en afspraken en regels voor leerlingen.

De reis wordt op school op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober voorafgegaan door lessen en activiteiten waarmee de leerlingen goed voorbereid aan de excursie beginnen.

De voorlichting over de buitenlandse reis vindt plaats volgens de onderstaande indeling.

  • Londen         – aula
  • Krakau         – leerplein E
  • Zweden        – lokaal C17
  • Ardennen     – lokaal D22 en lokaal C08

Mede namens de organisatoren van de buitenlandse reizen nodig ik u van harte uit voor deze bijeenkomst.

Voor de ouderavond ontvangt u later nog een aparte uitnodiging, waarin het totale programma, als mede de aanvangs- en eindtijd worden aangegeven.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

H. Rouhof
afdelingsleider vmbo

 


NB:
De leerlingen die van een andere school komen en dit schooljaar leerling zijn geworden van Pax vmbo leerjaar 3, als ook de leerlingen die zijn afgestroomd van havo-2 naar vmbo leerjaar 3 en de leerlingen die hebben gedoubleerd in leerjaar 3 (schooljaar 18-19) zijn vooralsnog niet meegenomen in de organisatie van de buitenlandse reizen.

De organisatie van de reizen is vorig schooljaar opgestart en er zijn intussen al veel afspraken gemaakt met excursie-bestemmingen, vervoerders (bus/vliegtuig) en verblijf accommodaties (hotel/camping / gastgezinnen). We zijn intussen bezig om te kijken hoe we ook deze leerlingen een buitenlandse reis aan kunnen bieden. Zo gauw we daar duidelijkheid over hebben, hoort u van ons.

Hieronder vindt u een korte omschrijving van de 4 aangeboden reizen:


Londen (cultuur en historie)
Dhr. Evers en dhr. v/d Berg laten de leerlingen kennis maken met de wereldstad Londen. Ze gaan met de bus, de boot en de trein. Ze zien tijdens deze 4 daagse reis de allermooiste stukjes van Londen. Met de echte cultuur van Engeland maken ze kennis in de gastgezinnen. Samen met 1,2 of 3 andere leerlingen verblijven ze in gastgezinnen in Londen.

 

Zweden (natuur en milieu)
Dhr. Doedel, dhr. Cornelissen en dhr. Thönissen vliegen met de leerlingen naar Zweden en laten de leerlingen de allermooiste stukjes van Zweden zien. Ze maken kennis met de mooie Zweedse natuur. Ze overnachten op campings in een Stuga (Zweeds houten huisje) of in een tent (als het weer het toelaat).

 

Ardennen (sport en gezondheid)
Dhr. de Jong en Dhr. Koppes dagen de leerlingen in de Ardennen uit om grenzen te verleggen. Ze leren elkaar en zichzelf kennen in spannende samenwerkingsactiviteiten. Ze maken kennis met de mooie natuur van de Ardennen vanuit de kano, aan een klimtouw of met de mountainbike. Ze overnachten op een camping.

 

Krakau (cultuur en historie)
Dhr. de Kruif en dhr. Wubkes gaan met de leerlingen naar het Poolse Krakau.
Krakau is een mooie, oude stad; het is een wereld vol geschiedenis, cultuur en vermaak.
De stad is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog (Auschwitz).
Indrukwekkend zijn ook de zoutmijnen in Wielicka, vlakbij Krakau.
De leerlingen overnachten in een jeugdhotel in het centrum van Krakau

 

 

 
 
 
Postbus 16
6650 AA Druten
T. 0487 51 24 03
F. 0487 51 24 90
E. info@paxchristicollege.nl
I. www.paxchristicollege.nl