Klik hier indien de nieuwsbrief niet goed leesbaar is.
Debatdag 'zo wil ik wonen' 28 maart 2019  

 

Aan de ouders/ verzorgers van de leerlingen uit klas WH2A en WV2A

 

Datum: 25 maart 2019
Betreft: debat ‘Duurzaamheid’
Ref.    : VRL/SvK/U19-98    (2.3.03)

 

Beste ouders/ verzorgers,

Woonstichting De Kernen initieerde in samenwerking met het Pax Christi College 14 jaar geleden het project ‘Zo wil ik wonen!’. Als onderdeel hiervan worden sinds een aantal jaren de havo en vwo-leerlingen tijdens een speciale project-dag voorbereid op een debat met politici en vertegenwoordigers van diverse organisaties.

Dit jaar vindt het programma op donderdag 28 maart plaats.

Het thema duurzaamheid staat centraal. De dag start met gastsprekers die de leerlingen meer vertellen over de betekenis van duurzaamheid. Ook wordt er stil gestaan bij de invloed die jongeren zelf kunnen hebben op hun leefomgeving. Wat vinden zij van het idee om meer windmolens te plaatsen? Op welke manier kan de school het beste afval scheiden? 

De opgedane kennis van die ochtend wordt ingezet in het debat in het gemeentehuis later op de dag. Wethouder Ton de Vree zal het debat leiden aan de hand van stellingen.

Acht leerlingen zullen ’s avonds als gastheer/gastvrouw optreden op het gemeentehuis tijdens het programma ‘Dag van de Toekomst’. De organisatie hiervan is handen van de gemeente West Maas en Waal.

Het programma start om 08:10 uur in D’n Dulper in Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat 5). De leerlingen gaan hier op eigen gelegenheid naar toe en nemen zelf een pen, brood en iets te drinken mee. Het debat wordt om uiterlijk 15:00 uur afgesloten in het gemeentehuis van West Maas en Waal.

We vertrouwen erop dat het een geslaagde dag gaat worden!

Vriendelijke groeten,

Martijn Vermeulen, docent geschiedenis

 

 

 
 
 
Postbus 16
6650 AA Druten
T. 0487 51 24 03
F. 0487 51 24 90
E. info@paxchristicollege.nl
I. www.paxchristicollege.nl